הטיפים של הלגה
הפכי את חנוכה לחג העור – פחות טיגון, יותר בריאות
חנוכה כבר כאן ויחד איתו מקפצות מתוך המחבתות הבולטות שבסמלי החג – הלביבות!
אין חנוכה בלי לביבות, אני מסכימה, וגילוי נאות – גם אני אוהבת, אבל... ופה נמצא האבל הגדול: לביבות לא חייבות להיות מטוגנות, והן בהחלט יכולות להיות גם בריאות וגם טעימות בגרסה האפויה. בקיצור, שימו בצד את נס פך השמן שגרר איתו את מנהג טיגון הלביבות והסופגניות. עם כל הכבוד, אנחנו לא חיים בתקופת החשמונאים, אז בואו ננצל את האמצעים העומדים לרשותנו.
קודם כל צריך להבין - למה לא מטוגנות?
כי הטיגון באשר הוא הינו תהליך פוגע – בגוף בכלל ובעור שלנו בפרט. במהלך פעולת הטיגון נוצרים אותם "שדים רעים" הידועים בשם רדיקלים חופשיים. החומרים הללו פוגעים ברקמות הגוף וגורמים לבעיות ולמחלות שונות. בין השאר הם גורמים גם להזדקנות מוקדמת של רקמות העור.
אם כך מה נעשה? לא נאכל לביבות בחנוכה? חס וחלילה!
נאכל גם נאכל לביבות, אבל נדאג לאפות אותן בתנור במקום לטגן אותן במחבת עם כמויות חסרות אחריות של שמן. יש היום כזה שפע של מתכוני לביבות בריאות, אפויות בתנור, מכל הסוגים ועם כל המרכיבים, והן טעימות מאוד ולא נופלות בטיפה משום לביבה מטוגנת.
אגב, למי שממש מתעקשת על הטיגון – כדי להפחית את נזקי הרדיקלים החופשיים, מומלץ להכניס למחבת גזר טרי שעשיר בנוגד החמצון בטא קרוטן. תגובת הנגד של הבטא קרוטן כלפי הרדיקליים החופשיים הנוצרים בעת הטיגון, תקטין את חמצון השמן בו מטוגנות הלביבות.
אבל בינינו, למה לטגן כשיש לכן מתכון כזה מדהים, טעים וקליל ללביבות אפויות שמתאים גם לכל מי שנמנע מגלוטן?
קבלו אותן – לביבות בטטה וסלמון אפויות:
הנה מה שצריך בשביל 10 לביבות:
250 גר' פילה סלמון מנוקה מהעור
1 בטטה בינונית שטופה, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
1 ביצה
חצי כוס קמח שקדים
מלח ופלפל לפי הטעם
בצל ירוק קצוץ לקישוט
ותראו כמה פשוט להכין:
1 - אופים את נתח הסלמון כ-15 דקות בתבנית עם נייר אפייה, בתנור שחומם ל-200 מעלות.
2 - מאדים את הבטטה עד לריכוך.
3 – בקערה – מועכים את הבטטה והסלמון
4 – מוסיפים את שאר החומרים.
5 – יוצרים 10 לביבות ומניחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה משומן
6 – אופים ב-180 מעלות במשך 30-20 דקות עד להזהבה, הופכים ואופים עוד כ-10 דקות.
7 – מוציאים, מקשטים בבצל הירוק ומגישים
8 – מדליקים נרות חנוכה וממהרים לחטוף לביבה לפני שלא תישאר לכם אפילו אחת בצלחת
נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר